Poze Vitamina B9 Acid Folic 800 mcg Sarcina si HPV Papiloame Cancer de Col 250 Caps *

 
 


Vitamina B9 Acid Folic 800 mcg Sarcina si HPV Papiloame Cancer de Col 250 Caps *

Pret vechi: 67,00 RON Reducere 27%

Pret nou: 49,00 RON

Disponibil in stoc

Pret final

Acid Folic - Vitamina B9

Producator: Swanson SUA

Continut: 250 capsule de 800 mcg 

.

Termenii de acid folic si folat sunt folositi intersanjabil pentru a desemna aceasta vitamina solubila in apa din complexul B. Denumirea vine de la latinescul folium (frunze), pentru ca folatii au fost izolati prima data din frunzele de spanac, in 1941. Aceasta vitamina hidrosolubila a grupului B este o veritabila sursa de energie, de dinamism.

Acidul folic, forma cea mai stabila, este un compus folat care se gaseste rar in alimente sau in corpul uman, dar este forma cea mai folosita in suplimentele vitaminice si in alimentele fortificate, datorita stabilitatii sale crescute.

Folatii, care se regasesc in forma naturala, exista in multe forme chimice atat in alimente, precum si in forme active metabolic in corpul uman. Vitamina B9 isi pierde proprietatile la caldura si in mediile alcaline sau acide.

La fel ca plantele si microorganismele, flora bacteriana intestinala a organismului uman poate sintetiza vitamina B9.

.

Acidul folic ar putea preveni 46% din defectele de tub neural, 29% din accidentele vasculare cerebrale, 73% din infecţiile cu HPV( papiloma virus-virusul considerat responsabil pentru cancerul de col uterin), 63% din cazurile de preeclampsie, 44% din cancerele de sân, totul la un cost complet neglijabil, ţinând cont că acidul folic are un cost foarte scăzut.

Pentru toate tratamentele anticancer Acidul Folic se administreaza impreuna cu Extract de Ceai Verde    Graviola de 600 mg si Pelin Dulce - Artemisia annua  

.

Acidul folic reduce si riscul de dezvoltare al cancerului cervical, una dintre cele mai frecvente cauze de deces prin cancer la femei.

.

Femeile care au un nivel mic al acidului folic în globulele roşii din sânge şi sunt HPV-16 pozitive au un risc de 9 ori mai mare de a fi diagnosticate cu CIN2 sau CIN3 (cervical intraepithelial neoplasia – neoplazie intraepitelială limitat la cervix) decât femeile HPV-16 negative cu nivel mare al acidului folic în eritrocite, conform unui studiu publicat în ediţia din martie 2007 a Jurnalului Nutrition.

CIN are 3 stadii de evoluţie. CIN1 înseamnă leziune intraepitelială scuamoasă de grad mic [low grade squamous intraepithelial lesion (LGSIL)] şi corespunde unei displazii uşoare, CIN2 şi CIN3 înseamnă leziune intraepitelială scuamoasă de grad mare [high grade squamous intraepithelial lesions (HSIL)], CIN2 fiind considerată displazie moderată, iar CIN3 displazie severă sau carcinom în situ. CIN evoluează către cancer invaziv, poate metastaza şi în general are complitaţii posibil letale.

Un studiu american publicat în ediţia din Decembrie 2004 a Jurnalului ‘Cancer Reseach’ a urmărit 345 de femei cu risc ridicat de a dezvolta CIN vreme de 2 ani. Cercetătorii au analizat la 0, 6 şi 24 de luni în detaliu colului uterin al pacietelor, efectuând şi teste speciale pentru determinarea infecţiei cu HPV. Nivelul înalt de acid folic din organism a dus la o diminuare a riscului de a fi pozitive la testul iniţial cu 73% ( 95% CI,  0.08-0.91). Totodată, femeile care au avut un nivel mare de folat au avut o reducere cu 66% (OR: 0.33; 95% CI, 0.13-0.86) a riscului de a rămâne pozitive la testele virale succesive, dar şi o sansă cu 150% (OR: 2.50; 95% CI, 1.18-5.30) mai mare a de deveni negative la următoarele teste. (7)

.

Cu alte cuvinte, în 73% din cazuri, acidul folic poate preveni infecţia cu toate tipurile de papiloma virus (HPV), nu doar cele oncogene, iar în 66% din cazuri, femeile care erau iniţial pozitive şi aveau un nivel mare de acid folic în organism au devenit negative, lucru ce marchează eliminarea virusului şi a infecţiei.

.

Actiunile vitaminei B9

 

 • Previne aparitia malformatiilor tubului neural si a altor complicatii in timpul sarcinii.

Defectele tubului neural.

Acidul folic este una dintre cele mai mediatizate vitamine pentru importanta sa in timpul sarcinii. Femeile sunt sfatuite sa ia acid folic in sarcina sau chiar inainte de conceptie.

De asemenea, acidul folic este recomandat si pentru prevenirea unor posibile defecte ale sarcinii, care implica malformatii ale unei structuri de la fat numita tub neural.

Cresterea si dezvoltarea fetusului sunt caracterizate prin diviziunea celulara raspandita. Acidul folic participa la sinteza ADN-ului si a ARN-ului fetal.

Defectele de tub neural (NTD) rezulta fie in anencefalie, fie in spina bifida, care sunt devastatoare si uneori duc la defecte letale la nastere. Defectele au loc intre a 21-a si 27-a zi dupa concepere, perioada cand multe femei nu realizeaza daca sunt insarcinate.

Studii efectuate in SUA arata ca, riscul de NTD prioritar fortificarii alimentelor cu acid folic a fost estimat la 1:1000 de sarcini. Rezultatele unor teste aleatorii au demonstrat reduceri intre 60% si 100% in cazuri de NTD in cazurile in care femeile au consumat suplimente cu acid folic, pe langa o dieta variata in timpul perioadei periconceptionale (aproape o luna inainte si una dupa conceptie). Rezultatele acestor studii si a altora a ridicat un semnal de alarma Serviciului de Sanatate Publica din America, care a recomandat tuturor femeilor apte sa aiba copii sa consume intre 400mcg si 800 mcg  de acid folic zilnic, pentru a preveni NTD. Recomandarea a fost facuta tuturor femeilor aflate la varsta conceperii unui copil din cauza ca acidul folic trebuie sa fie disponibil inca de la inceputul sarcinii, si deoarece multe sarcini nu sunt planificate.

In ciuda eficacitatii suplimentarii cu acid folic, se pare ca mai putin de jumatate din femeile insarcinate respecta recomandarea. Pentru a descreste incidenta de NTD, FDA (Administratia de Alimente si Medicamente) a implementat legislatia in 1998, solicitand fortificarea tuturor produselor din grau cu acid folic. In SUA, nivelul necesar de fortificare a acidului folic a fost estimat sa asigure 100 mcg de acid folic aditional in dieta unei persoane de varsta medie, desi probabil asigura chiar mai mult datorita suprautilizarii acidului folic la producatorii de mancare.

Centrele pentru controlul si prevenirea bolilor din America a raportat ca frecventa de NTD a scazut cu 26% de la dispozitie.

Totusi, studii efectuate in Canada, unde fortificarea este aproape identica cu cea din America (1,5 si 1,4 mg de acid folic/ kg de grau), au raportat reduceri mult mai mari ale incidentei de NTD.

.

Alte complicatii ale sarcinii

Statusul adecvat de acid folic poate preveni si manifestarea altor tipuri de defecte la nastere, inclusiv defecte ale inimii si malformatii ale membrelor. Totusi, argumentele de sustinere a acestor constatari nu sunt atat de solide incat sa sprijine prevenirea NTD. In plus, nivelurile de acid folat dietetic din timpul sarcinii au fost asociate cu riscurile crescute ale nasterii premature si ale copiilor subponderali.

Mai recent, nivelurile ridicate de homocisteina din sange, considerate un indicator al deficientei de folati, au fost asociate cu incidenta crescuta a pierderilor de sarcina, precum si a complicatiilor la nastere, cum ar fi preeclampsia si intreruperea placentei.

Astfel, conform studiilor, este rezonabil sa fie mentinuta suplimentarea cu acid folic in timpul sarcinii, chiar si dupa inchiderea tubului neural, pentru a descreste riscul altor probleme in timpul sarcinii.

 • Previne aparitia cancerului.

Se spune ca boala de cancer este cauzata de lezarea excesiva a ADN-ului, a repararii ADN-ului aflat in desfasurare si/sau a exprimarii neadecvate a genelor critice.

Atunci cand vitamina B9 este absenta, se produce incetinirea sau blocajul sintezei de ADN.

Daca celulele complexe – cum ar fi cele ale plamanilor, intestinului, uterului, vezicii urinare – sunt afectate de o carenta a acidului folic, ele se transforma in celule displazice care, divizandu-se, ar putea reprezenta un factor incipient in aparitia cancerului.

Conform studiilor, consumul zilnic de cel putin cinci portii de fructe si legume a fost in mod constant asociat cu descresterea incidentei cazurilor de cancer. Fructele si legumele sunt surse excelente de acid folic, care ar putea juca un rol in efectul lor anticarcinogenic.

Studiile de observare au descoperit asocierea dintre un status scazut al acidului folic si cancerul de cervix, colon si rect, plamani, esofag, creier, pancreas si mamar. Testele de interventie cu suplimentare de acid folic la oameni au fost realizate, in special, pentru studierea cancerului cervical si colorectal (colon si rectal). In timp ce rezultatele referitoare la cancerul cervical nu au fost consecvente, testele aleatorii de interventie referitoare la cancerul colorectal au fost mai mult decat promitatoare.

In anul 1973, un studiu a aratat ca celulele anormale ale uterului, care s-au denaturat datorita folosirii contraceptivelor, pot reveni la starea normala dupa un aport suplimentar de vitamina B9 (prin alimente).

Pentru toate tratamentele anticancer Acidul Folic se administreaza impreuna cu Extract de Ceai Verde    Graviola de 600 mg si Pelin Dulce - Artemisia annua

.

.

Alte actiuni importante ale vitaminei B9:

 • Actioneaza ca un factor de crestere si reproducere.
 • Este indispensabila in formarea globulelor rosii, prevenind astfel anemia.
 • Favorizeaza echilibrul emotional, diminueaza durerea.
 • Creste productia de lapte matern (actiune galactogoga).
 • Este o vitamina anticanceroasa - previne cancerul in cazul femeilor infectate cu HPV (Human papiloma virus).
 • Protejeaza fatul de anomalii congenitale care pot afecta creierul si coloana vertebrala.
 • In combinatie cu alte vitamine din complexul B, acidul folic intareste sistemul imunitar.
 • Suplimentele importante de vitamina B9 au un efect benefic pentru epiderma depigmentata si inlatura stresul si anxietatea.
 • Este necesara in guta, in rectocolita hemoragica, in boala Crohn.
 • Previne sau diminueaza sterilitatea masculina numita "sindromul celulelor rotunde idiopatice".
 • Reduce riscul bolilor coronariene, al tulburarilor de comportament, al tulburarilor functiilor intelectuale, al scaderii imunitatii la persoanele de varsta a treia (in special prin interventia vitaminei B9 in sensul potentarii limfocitelor T).
 • Analgezica.
 • Antitoxica.
 • Rol in regenerarea celulelor si in mentinerea integritatii celulare.
 • Stimuleaza regenerarea hematiilor.
 • Trofic al pielii.
 • Stimuleaza apetitul.
 • Antidermatozica.
 • Antiulceroasa.
 • Hipolipemianta.
 • Combate osteoporoza.

.

Indicatii

-  Afectiuni alergice: alergie la antibiotic

- Afectiuni ale sistemului imunitar: scaderea imunitatii.

- Afectiuni chirurgicale: escare

- Afectiuni dermato-venerice: acnee juvenila, depigmentarea parului, herpes, infectie cu HPV

- Afectiuni digestive: afectiuni gastro-intestinale (in general), afectiuni hepato-biliare, boala Crohn, constipatie, polipi colorectali, ulcer gastric

- Afectiuni genitale: Leucoree, micoza genitala, sterilitate

- Afectiuni geriatrice: senescenta, tulburari de comportament

- Afectiuni hematologice: anemie (in general), anemie feripriva, anemie postgastrectomie, hemoragii, leucopenie

- Afectiuni maligne: cancer (in general), leucemie

- Afectiuni metabolice: guta, obezitate

- Afectiuni ale sistemului nervos: afectiuni neurologice (in general), convulsii (prevenire), nevralgii, nevrita, poliomielita

- Afectiuni oftalmologice: hemoragie retiniana

- Afectiuni osteo-articulare: coxartroza, osteoporoza

- Afectiuni pediatrice: boala celiaca, distrofie la copii, tulburari de crestere

- Afectiuni psihiatrice: afectiuni psihice (in general), alcoolism, depresie, epilepsie, scaderea memoriei, tulburari de atentie

- Afectiuni stomatologice: carii dentare, pioree alveolo-dentara

- Afectiuni urinare: albuminuria, hemoglobinurie, insuficienta renala

- Boli infectioase: afectiuni virale (in general), gripa, hepatita acuta virala

- Boli parazitare: parazitoza intestinala

- Modificari ale sangelui: hipercolesterolemie, uremie

- Alte indicatii: anemii in sarcina, perioada de alaptare, pentru prevenirea nasterii premature si a anomaliilor placentare, anorexie, efecte secundare in contraceptia orala

.

Ingrediente/1 capsula: Acid Folic 800 mcg.

Mod de utilizare: 1 capsula pe zi, flaconul ajunge pentru 250 zile.

.

Efecte secundare: Nu s-au evidentiat la dozele prescrise.

.

 

*Toate produsele comercializate pe naturanoastra.ro sunt suplimente alimentare și nu au nevoie de rețetă de la medic. Nu ne asumam responsabilitatea pentru comentariile publicate pe site de catre utilizatorii site-ului, efectele nu sunt garantate rezultatele pot varia de la o persoană la alta. 

0751209820 - Comenzi telefonice
Luni-Vineri, 08:00-18:30 Sambata si Duminica închisDetalii produs


Categorie: Suplimente Alimentare


  
  
  

Categorii

  

  

Branduri

  

  

Marturiile clientilor

 

Va multumesc foarte mult pentru tratamentul pentru Helicobacter Pylori.Rezulatele sale sunt extraordinare.Mi-am refacut analizele si au iesit...

Marius Cojocaru

Vezi mai multe marturii